Fietsroute van 30km
de ‘Kleurrijke Veluwe’
Fietsroute van 40km
Rondje Ermelose bos en heide
Fietsroute van 45km
Rondje de Meren

 

De mooiste fietsroutes van Ermelo

Fietsen is de ideale manier om de omgeving te verkennen. En waar kun je nu beter fietsen dan op de Veluwe? In en rondom Ermelo zijn er allerlei fietsroutes die je langs de mooiste plekjes leiden. Dit vinden wij de vier mooiste routes.

 • Fietsroute de ‘Omweg naar de Zandmolen’ (25 km)
  Deze route is geschikt voor jong en oud. Zoals de naam al doet vermoeden brengt deze route je naar de Zandmolen. Via smalle weggetjes en fietspaden fiets je via Harderwijk naar de Zandmolen. Bij een watervalletje staat een huis met de naam ‘De Zandmolen’. Op deze plek stond in het verleden een watermolen die door het vele stuifzand ook wel bekend stond als ‘De Zandmolen’. Een leuke en gevarieerde route met historische bezienswaardigheden.
   
 • Fietsroute de ‘Kleurrijke Veluwe’ (30 km)
  Deze kleurrijke fietsroute leidt je door bos, heide en het meest pittoreske stadje van de Veluwe. De fietsroute start en eindigt bij het station van Ermelo. Vanuit Ermelo fiets je zo de Harderwijkse- en Leuvenumse bossen in. Van de dichte bossen kom je vervolgens terecht op de Elspeetse Heide. Allerlei kleuren en geuren komen je hier tegemoet. Op twee derde van de route kom je langs het kleinste stadje van de Benelux: Staverden. Vanuit Staverden fiets je over de Ermelose Heide, langs de Schaapskooi, terug naar Ermelo.
   
 • Rondje Ermelose bos en heide (40 km)
  Een prachtige en gevarieerde route over de zandverstuiving, de heide en het Speulderbos. Tijdens deze fietstocht doorkruis je Beekhuizerzand. Dit is een prachtige zandverstuiving omgeven door bomen. Daarna fiets je langs de Leuvenumse Beek naar Staverden. Neem in dit oude ‘stadje’ zeker een kijkje bij het prachtige kasteel. Via de prachtige heidevelden en het Speulderbos fiets je vervolgens weer terug naar Ermelo.
   
 • Fietsroute de Meren (45 km)
  Gek op water? Bij deze fietsroute doe je een rondje om het Wolderwijd en fiets je dwars door de polder. Vanuit Ermelo fiets je via de Oude Telgterweg naar Putten, waarna je via de Zeedijk bij Nijkerk de oversteek naar Flevoland maakt. Via Zeewolde en de gezellige Havenstad Harderwijk fiets je vervolgens terug naar Ermelo.
   
 • Dus stap op fiets want er vallen een hoop mooie plekjes te ontdekken op de Veluwe! Geen fiets mee? Op onze camping huur je eenvoudig en voordelig een fiets of (elektrische) scooter.
leaf one leaf two
leaf three leaf four leaf five