Stal Ermelo
Stal Ermelo organiseert diverse activiteiten.
Manege Belvedere
Bij deze manege kun je prachtige buitenritten maken.
De Lindeboom
Bij de Lindeboom kun je een huifkartocht maken.

Ga paardrijden op de Veluwe

De Veluwe is prachtig. Hoe leuk is het om de omgeving per paard te verkennen?  Je hoeft echt geen ervaren ruiter te zijn om een tocht te maken. Ervaren of onervaren, je kunt altijd bij een manege terecht. In deze blog vertellen wij je alles over paardrijden op de Veluwe.

Ontdek de omgeving per paard

De Veluwe is een prachtig natuurgebied. Met bos, heide en zandvlakten biedt de Veluwe spectaculaire uitzichten. Het is ontzettend leuk om de Veluwe op een andere manier te verkennen. Niet te voet of met de fiets, maar met een paard! De Veluwe is zeer geschikt om een mooie buitenrit te maken. Op de Veluwe zijn maar liefst 500 km aan speciale ruiterpaarden.

Hoe leuk is het om de prachtige Veluwe per paard te verkennen?

Hoe gaat het in zijn werk? Vaak moet je bij de manege aangeven of je een ervaren ruiter bent of juist voor de eerste keer gaat paardrijden. De gids zal hiermee rekening houden voor de tocht en de keuze van het paard. Vaak regelt de manege het materiaal. Zo krijg je een zadel en cap. Dan is het tijd om jouw viervoeter voor die dag te ontmoeten!

Maneges in de omgeving

In en om Ermelo zijn diverse mogelijkheden om te gaan paardrijden. Je kunt paardrijden bij:

 • Stal Ermelo
  Stal Ermelo organiseert diverse activiteiten. Je kunt er dressuurles volgen, een buitenrit maken en zelf een kinderfeestje vieren. Het maken van een buitenrit gebeurt altijd onder leiding van een gids, die de paarden en ruiterroutes goed kent. Kijk voor meer informatie op de website.
   
 • Manege Belvedere
  Bij deze manege kun je prachtige buitenritten maken. Door het grote aantal routes, zijn er korte en lange buitenritten mogelijk. Je kunt 1, 2 of 3 uur op pad. Bekijk hier de mogelijkheden.
   
 • Huifkarbedrijf de Lindeboom
  Bij de Lindeboom kun je een huifkartocht maken door Staverden. Tijdens de tocht laten ze je de mooiste plekjes van Staverden zien. De huifkarren zijn geschikt voor 10 en 20 personen. Een huifkartocht reserveren? Bel 0577 - 407 391 of bezoek de website.

Ontdek deze mooie dieren én de Veluwe en ga paardrijden!

leaf one leaf two
leaf three leaf four leaf five